BEHANDLING

FÅ MANUEL BEHANDLING I FORM AF MASSAGE, SKADESBEHANDLING, LASERTERAPI, KINESIOTAPING, INFRARØD VARMEBEHANDLING, ELEKTROTERAPI OG ØØREAKUPUNKTUR

PROFFESIONEL BEHANDLING

Mammad Arazm er autoriseret ergoterapeut OT , Idrætsfysiolog, sportsmassør og certificeret NMES-terapeut (Neuromuskulær Elektrisk Stimulering) med mere. Han har derudover videreuddannet sig inden for fitness, sportsskader, ergonomi, akupunktur, rygtræning, coaching, sanseintegration og supervision.

Han besidder stor erfaring fra sit arbejde som idrætsmassør for Randers FC’s Alka Superliga-hold, terapeut & klinisk underviser for blandt andet Randers kommune samt Regionshospitalet. Desuden har han undervist på ergo- & fysioterapeutskolen i Århus og for det daværende Århus Amts uddannelsesafdeling.

Til dagligt arbejder Mammad med tilrettelæggelse af genoptræningsprogrammer og rådgivning af de ergonomiske forhold på arbejdspladser og har haft klinik siden år 1998 (Idrætsklinikken). Han er pt. indehaver af firmaet ”ErgonomiX”

Mammad har sort bælte i Judo og har også dyrket andre former for kampsport i mange år. Derudover har han beskæftiget sig med styrketræning og fitness i de sidste 30 år og har derfor stor erfaring indenfor området.

Han er medlem af ETF-ergoterapeutforeningen, LDM landsforeningen For Danske massør, og ergonomigruppen LFG ergonomi & Danske fysioterapeuter.

IDRÆTS- OG ARBEJDSFYSIOLOGI

Som udgangspunkt er der ingen forskel på en idræts- & en arbejdsskade. Begge typer af skader forekommer oftest ved ensidig og statisk muskelarbejde og i tilfælde, hvor personen udsætter sine muskler, sener, bindevæv og knogler for større belastning end de rent fysisk er i stand til at kunne klare, eller gentagne gange belaster sin muskulatur tæt på dens fysiske grænse. I de fleste tilfælde gælder det efterfølgende om at forsøge at ændre adfærdsmønstret altså at undgå det som udløste skaden – samt at genoptræne/ styrke de specifikke muskler som forekommer relativt svage. Massage er velegnet til idræts-/ arbejdsskader, da dette virker både stimulerende, beroligende, lindrende og forbyggende. Massage hjælper til at formindske spændinger og har afslappende effekt på muskulaturen, hvilket resulterer i velvære hos klienten og overskud af energi i dagligdagen.

MASSAGE

Formålet med massage er at blødgøre og smidiggøre bløddele særligt muskler og sener. Teorien bag massage er, at spændte muskler og muskelinfiltrationer (også kaldet myoser) forårsager smerte. Massagen fjerner eller mindsker disse muskelspændinger og -infiltrationer og har derfor en smertelindrende effekt. Desuden kan massage øge blodcirkulation og endvidere forbedre immunforsvaret.

Massage er velegnet til hjælp/lindring af blandt andet følgende lidelser: Overbelastningsskader eksempelvis musearm ischiias, problemer tennis- & golfalbue, sportsskader, muskelspændinger eksempelvis hovedpine/ spændingshovedpine, ømme muskler med mere.

Derudover kan massage give velvære, øge kropsbevidstheden og bruges som forbyggende behandling i forhold til overbelastende arbejdsstillinger.

LASERTERAPI

Laserterapi er koncentreret energi til den naturlige heling. Laserlyset trænger dybt ind i vævet; helt ind til den enkelte celle. Cellen udnytter energien fra laserlyset og sætter gang i alle kroppens naturlige reparationsmekanismer. Helingsprocessen forstærkes og immunforsvaret styrkes. Laserterapi understøtter kroppens egne funktioner og hjælper dem til at ske langt hurtigere. Laserterapi kan afhjælpe eksempelvis en forstuvning, forkølelsessår, tennisalbuer, skinnebenssår og musearm.

ERGONOMISKE KONSULENTOPGAVER

Jeg kan hjælpe med at løse opgaver, som omhandler sundhedsfremmende og forebyggelse af skader fra alle aspekter af arbejdsmiljøet, ergonomi og psykisk arbejdsmiljø. Mit ansvar er specielt at medvirke til forebyggelse af bevægeapparats sygdomme. Eksempelvis i ryg, nakke, skuldre, arm/ håndled og nedslidning generelt ved at analysere og vurdere de fysiske belastninger af arbejdet.

Arbejdsmetode: Observation, analyse og vurdering, opmåling af arbejdsplads/ inventar, vejledning, foto og/eller video optagelser, og derefter formidling, herunder skriftlige rapporter, informationsskrivelser, pjecer, oplæg på møder og undervisning

Arbejdsopgaverne omfatter især følgende:

Dårlige arbejdsstillinger og bevægelser, tunge løft og træk/skub, EGA (Ensidig Gentaget Arbejde), indretning af arbejdspladser samt arbejdets tilrettelæggelse med mere.

behandling